לכבוד פורים –
מהם הגורמים ההפוכים שיגרמו לאי הצלחה במיקור חוץ לניהול איכות וכיצד נעשה "ונהפוך הוא", ונהפוך את ההפוך לטוב.
מיקור חוץ לניהול איכות יכול להוות פתרון מצוין עבור ארגונים המעוניינים לשפר תהליכים ולהתמקד בליבת עסקיהם. עם זאת, ישנם מספר גורמים אשר עלולים להוביל לכישלון של מהלך כזה.
המאמר להלן מפרט את הסיבות המרכזיות לכישלון במיקור חוץ לניהול איכות וכיצד ניתן להפוך כל אחת מהן להצלחה:
מדוע הדבר גורם לכישלון? ספק שאינו בעל ניסיון או הבנה בתחום הארגוני עלול לספק שירותים באיכות נמוכה שאינם עומדים בצרכים. לעיתים גורם זה יכול לקרות כאשר פונים לחברת ייעוץ שמעסיקה יועצים שכירים והיא מתפתה לצוות יועץ למשימה שלא מתאימה לו רק כדי שלא יהיה מובטל בזמן שמשכורתו משולמת בכל מקרה.
ונהפוך הוא – כיצד להפוך את הגורם להצלחה? יש לבצע תהליך סינון קפדני, לבדוק המלצות, ניסיון קודם, ולהבטיח שהספק מבין את תעשיית הלקוח ואת הדרישות הרגולטוריות. כאשר פונים לחברת ייעוץ, מומלץ לבדוק את היועץ המיועד באותו תהליך סינון ולא רק להסתפק בהתקשרות עם חברות ייעוץ ידועות בשוק.
מדוע הדבר גורם לכישלון? כאשר אין הגדרה מדויקת של היקף השירותים, היעדים והציפיות מהמיקור חוץ, עלולות להיווצר אי הבנות ותסכול.
ונהפוך הוא – כיצד להפוך את הגורם להצלחה? יש להגדיר מראש את התוצאות הרצויות, ולפי הרלוונטיות גם מדדי ביצוע, תכולת עבודה מדויקת ולוודא שכל הצדדים מבינים את תחומי האחריות.
מדוע הדבר גורם לכישלון? כאשר הארגון אינו מבצע מעקב שוטף אחר ביצועי הספק, איכות השירות עלולה להיפגע.
ונהפוך הוא – כיצד להפוך את הגורם להצלחה? לקיים פגישות תקופתיות, להשתמש בדוחות ומדדים ברורים, ולוודא שקיים מנגנון לשיפור מתמיד.
מדוע הדבר גורם לכישלון? עובדים בארגון עשויים לראות בספק גורם זר, מה שעלול להוביל לחוסר שיתוף פעולה וחסימת מידע חיוני. גורם נוסף הוא יועץ שמתבלבל לגבי מיקומו בארגון והוא עובר את הגבול שלו ומתערבב בפוליטיקה הארגונית.
ונהפוך הוא – כיצד להפוך את הגורם להצלחה? יש לשלב את הספק בתהליכים הפנימיים, להסביר לעובדים את הערך המוסף של המיקור חוץ, להגדיר באופן ברור את האחריות והסמכות של היועץ/מנהל איכות במיקור חוץ וליצור תרבות של שיתוף פעולה. כמו כן, על היועץ, מנהל האיכות במיקור חוץ לשמור על גבולות הגזרה שלו ולהתמקד בעבודה המקצועית בלבד.
מדוע הדבר גורם לכישלון? החיים הם לא פיקניק. קורים דברים לא מתוכננים. ספק שאינו גמיש לשינויים או מנסה למקסם את הרווחים שלו לטווח קצר, יתקל בחוסר שיתוף פעולה, אי אמון בו ורצון להחליפו בשעת כושר.
ונהפוך הוא – כיצד להפוך את הגורם להצלחה? לשים את טובת הלקוח במקום ראשון. גם אם בטווח הקצר הספק קצת נפגע, בטווח הארוך זה תמיד משתלם. לחשוב במונחים של "ערך לקוח", כלומר, איזה ערך מצטבר יתקבל מהלקוח ולא רק מהפרויקט הנוכחי.
מדוע הדבר גורם לכישלון? ללא הגדרה ברורה של עלויות, הארגון עלול למצוא את עצמו עם הוצאות בלתי צפויות.
ונהפוך הוא – כיצד להפוך את הגורם להצלחה? לבדוק מראש את כל ההיבטים הכלכליים, להכניס סעיפי שקיפות לחוזה ולוודא שאין עלויות נסתרות.
מדוע הדבר גורם לכישלון? כאשר הארגון תלוי לחלוטין בספק חיצוני, הוא עלול לאבד שליטה על ניהול האיכות.
ונהפוך הוא – כיצד להפוך את הגורם להצלחה? לדאוג לחפיפה שוטפת של הידע הארגוני שנצבר אצל הספק / מנהל איכות במיקור חוץ.
מיקור חוץ לניהול איכות יכול להיות כלי אסטרטגי חשוב אם מיושם בצורה נכונה. על ידי הגדרה ברורה של ציפיות, בחירה קפדנית של ספקים, פיקוח הדוק, שיתוף פעולה ארגוני וגמישות תפעולית ניתן להפוך את האתגרים להצלחות ולמנף את האיכות הארגונית.
פרויקט מיקור חוץ יכול להיכשל רק מקיום גורם אי הצלחה אחד, אך כדי להצליח כדאי להרבות בכל גורמי ההצלחה "ההפוכים" שתוארו במאמר זה.
גורמי ההצלחה או אי ההצלחה שתוארו לעיל נכונים לכל מיקור חוץ באשר הוא – ניהול אבטחת מידע במיקור חוץ CISO או ניהול אבטחת הפרטיות במיקור חוץ וכדומה.
מעוניינים להתייעץ עימי בנושאים שתוארו לעיל?
מזמינה אתכם לדבר איתי ישירות. אורנה קמין. 0537739018, orna@ok-consulting.co.il
מזמינה אותך להצטרף לקבוצת WhatsApp שקטה שבה אני משתפת אחת לשבוע מאמר קצר או טיפ בנושא איכות ומצויינות בארגונים. קישור להצטרפות – כאן |