לקראת הפסח – מאמר שני בסדרה של שלושה מאמרים קצרים בנושא השראה מתוך ההגדה של פסח שתעזור לנו לקדם את הרעיונות שלנו בארגון וכתוצאה מכך – תעזור לנו לקדם את עצמינו בארגון.
במהלך השנים זכיתי להתארח בערב פסח אצל משפחות מעדות שונות, במקומות שונים בעולם, בשפות שונות, חילונים, דתיים. תמיד היה מרגש ומופלא בעיני שערב הפסח נחגג באותה צורה בכל המשפחות ברחבי הגלובוס (עד כדי לחנים טיפה שונים אצל עדות שונות).
מה הופך את ההגדה לסיפור כל כך מיוחד? מה גורם להגדה להיות כזאת רבת מכר שגורמת לכולנו לחזור לקרוא בה שנה אחרי שנה? אתאר בסדרה שלשלושה מאמרים עשרה אלמנטים שגורמים להגדה להיות כה מיוחדת. אם תפנימו אותם, תוכלו לקדם את הרעיונות שלכם בארגון, ובעקבות כך גם לקדם את עצמיכם? על כל אלה – בסדרת המאמרים לכבוד פסח.
המאמר הראשון בסדרה דן בארבעה אלמנטים:
פרטים במאמר הראשון בסדרה
מאמר זה, השני בסדרה, מוסיף שלושה אלמנטים נוספים:
השירים בהגדה הם עם לחן קליט ומילים קליטות
שירים כמו די דיינו, אחד מי יודע – הם שירים עם לחן קליט וגם יש בהם את מוטיב הסקרנות.
איך זה קשור אלינו? תנו שם קליט ליוזמה שלכם/ לתהליכים שלכם, או סיסמה שקל לזכור אותה ולחזור עליה, בלי להסביר את כל מה שעומד מאחוריה.
דוגמה: ארגון שעובד עם תהליך פיתוח שכולל שלבים, עם שערים של Go/No Go הדורשים עמידה באוסף של תנאים כדי לעבור בשער לשלב הבא. מתן שם קליט לכל שער עוזר לנהל ארגון, במיוחד ארגון גדול, אפילו בינלאומי, לכל שער יש שם קליט. אמרת אותו וכולם מבינים במה מדובר.
בהגדה יש הסבר נרחב על מושגים כמו פסח, מצה ומרור.
רותם את כולם – לשם מה התכנסנו היום?
לענייננו – אתם רוצים לרתום עובדים ומנהלים ליוזמת שינוי? תסבירו – למה ומדוע, ולא רק להגיד מהיום יהיה כך וכך ..
אנו קוראים את ההגדה שנה אחר שנה, בלי שינויים או עדכונים. חוזרים על המסר שוב ושוב. החזרתיות שבמוכר והידוע מגייסת השתתפות נרחבת למנהלים ועובדים שרוצים לחזור על החומר למרות שהם מכירים אותו היטב
מה ניתן ללמוד מיכך? היום אנו בעד שינויים והתאמות של תהליכים לצרכים המשתנים של כל ארגון. עצתי – עדכנו כמובן את התהליכים, אך שמרו על השפה המוכרת.
הדוגמה שניתנה לעיל עם שיום שערי Go/No Go – שמרו על שמות השערים, יחד עם עדכון לפי הצורך של הקריטריונים לעמידה בכל שער.
יש לכם רעיונות נוספים להשתמש באחד מהאלמנטים כדי לקדם את הרעיונות שלכם?
אילו אלמנטים נותנים לכם השראה? ספרו לי
המשך יבוא .. עוד שלושה אלמנטים במאמר הבא
נכתב בהשראת פוסט מצולם שפורסם בפייסבוק של דני וידיסלבסקי – וידיס שירותי ניהול – "הסיבה הסודית שבגללה קוראים בהגדה של פסח כל שנה מחדש", מיום 10.4.23.