כשנכנס אדר מרבים בשמחה. לפי המסורת בפורים מדברים על פוטנציאל להיפוך. מה שהפוך יש לו פוטנציאל להתהפך.
כל ארגון באשר הוא שואף לגדילה ולהתפתחות, ולהפוך את מה שהפוך. אחד ההרגלים ששרתו אותנו בנאמנות הרבה שנים הוא ההרגל לדהור קדימה, לעשות יותר, לעשות הכול במשאבים פנימיים, עם כוונה כמובן גם לעשות יותר טוב. עד שאנו מגיעים לנקודה שכבר יש לנו עובדים טובים, לקוחות נאמנים ולמרות זאת יש נקודות קריסה או לפחות תקלות משמעותיות כתוצאה מעבודה לא מדויקת.
איך נהפוך את ההפוך? איך הופכים עבודה לא מדויקת שכבר לא נכונה לנו לעבודה שיטתית מדויקת שיותר מתאימה לנו?
כדי להתהפך נדרשת מוכנות לשינוי. אם נמשיך להתעקש להמשיך לעבוד בדיוק כמו שעבדנו עד היום לא יקרה ההיפוך לטוב. כולנו מכירים את אמרתו של אלברט איינשטיין שהגדיר כאי שפיות את הרצון לתוצאות שונות בלי מוכנות לשנות את הפעולות שלנו ("אי שפיות היא לעשות אותו דבר שוב ושוב ולצפות לתוצאות שונות – אלברט איינשטיין")
אחת הדרכים להפוך את ההפוך היא מיקור חוץ. לעיתים, הרצון שלנו לעשות את כל המשימות במשאבים פנימיים הופך לעומס שמייצר חוסר דיוק, ולעיתים אפילו שחיקה של העובדים. מיקור חוץ מאפשר לנו לשבור את הדפוס הקיים, להכניס מקצוענות מבחוץ ולייצר עבודה יותר מדויקת ויותר אפקטיבית.
רוב הארגונים נוהגים להאמין שכדי לשמור על איכות גבוהה, עליהם לשלוט בכל שלב ושלב בתהליך. אך בימינו נדרשת מומחיות עמוקה בתחומים מגוונים. ההיפוך המתבקש הוא להבין שהוצאת חלק מהפעילויות ליועצים חיצוניים דווקא יכולה להוביל לשיפור איכותי. יועצים חיצוניים שמתמחים בתחומם מביאים חדשנות, ניסיון ומקצועיות שלא תמיד קיימים בתוך הארגון.
למשל: במקום להתמודד עם משאבים פנימיים עם כל תהליכי הבקרה והאיכות, ארגונים יכולים להיעזר בגורמים חיצוניים המתמחים בכך. פתרון זה לא רק משפר את רמת הדיוק והאמינות של התהליכים, אלא גם מאפשר לעובדי החברה להתמקד בתחומי הליבה שלהם ולמקסם את יעילותם.
כדי להבטיח שמיקור החוץ אכן יהפוך את הבלתי מדויק למדויק, ישנם כמה שלבים קריטיים:
התחומים האידאליים למיקור חוץ הם:
קבעו מראש מהם הקריטריונים שעל פיהם תימדד ההצלחה של מיקור החוץ. היכן תרצו להיות בסיום תהליך הייעוץ או מיקור חוץ? לאחר שמוגדרת המטרה, גשו לתהליך הבחירה של היועץ / ספק.
לא כל ספק / יועץ מתאים לכל ארגון. חשוב לבחור יועצים שמתמחים בתחום הרלוונטי ושיש להם הבנה עמוקה של הצרכים הייחודיים של החברה.
נראה ברור מאליו שצריך לעשות מעקב ובקרה אחר ביצועי היועץ או הספק. למרות זאת, לא תמיד הדבר מתממש. גם לאחר שהוצאנו פעילות מסוימת החוצה, אין זה אומר שאפשר לשחרר שליטה לחלוטין. יש לוודא שהאיכות נשמרת ושהתהליך מותאם לצרכי המשתנים של הארגון.
חג הפורים נותן לנו השראה להפוך את הדברים ההפוכים לטובים.
כתבתי על מיקור חוץ כתהליך הפוך לחשיבה המסורתית שרוצה לעשות הכול במשאבים פנימיים גם במחיר אי עמידה בהתחייבויות איכות, לו"ז, ואפילו תקציב.
כמובן שאפשר להתהפך גם באמצעים פנימיים. לפעמים זה קשה יותר בגלל תפיסות מציאות שמשתרשות עקב נקודות עיוורון.
מזמינה אתכם לשאול השנה בחג פורים, איך ניתן להפוך גם את הארגון שלכם למדויק, יעיל ומתקדם יותר?
אם תשובתכם תהיה: באמצעות פתיחות לשינויים, חשיבה חדשנית ונכונות לשתף פעולה עם מומחים מבחוץ, אנחנו פה!
מוזמנים לפנות אלי אישית: אורנה קמין, 053773901, orna@ok-consulting.co.il
.
מזמינה אותך להצטרף לקבוצת WhatsApp שקטה שבה אני משתפת אחת לשבוע מאמר קצר או טיפ בנושא איכות ומצויינות בארגונים. קישור להצטרפות – כאן |