כנגד ארבעה בנים דברה תורת הניהול, אחד חכם, ואחד רשע, ואחד תם, ואחד שאינו יודע לשאול.
מנהל חכם מה הוא אומר? "מה העדות, החוקים והמשפטים אשר ציווה הניהול השיטתי אתכם? אני רוצה ללמוד כיצד לנהל כהלכה! " ואף אתה אמור לו – חזור למקורות מהות הניהול. בסס את הידע שלך על מודלים שמגלמים ניסיון שהצטבר בתעשייה שנים רבות, השתמש בשיטות וכלים שיובילו אותך למטרה במהירות ויעילות, ונהל נכון את משאביך.
מנהל רשע מה הוא אומר?: "מה העבודה הזאת לכם? אני לא צריך את זה!" ובכך הוא מוציא את עצמו מהכלל. הוא מלגלג ולועג לכל תהליכי הניהול. הכול נתפס כבדיחה בעיניו; הוא בעצם לא שואל אף שאלה. הוא רק מקווה שאין לכם תשובה.
למרות שהמנהל הרשע נלחם בנו, הוא לפחות משתתף בדיון ויש עם מי לדבר. הוא חושב, הוא ערני. ואם מצליחים להוציא אותו מ"רשעותו", הוא יוכל להפוך למנהל חכם.
מנהל תם מה הוא אומר? "מה זאת?" הוא לא יודע הרבה על ניהול, אבל הוא מבקש להבין את הסיבות לתהליכים. המנהל התם אינו לומד מהספר, אלא קשור להיבט היומיומי. כדי שסקרנותו תתעורר, הוא צריך לראות את יתרונות השינוי במו עיניו קודם שיקום ויעשה מעשה. למנהל כזה צריך להביא Benchmark מארגונים אחרים שעשו שינוי ונהנים מפירותיו.
ומנהל שאינו יודע לשאול מה הוא אומר? מנהל כזה נראה אדיש ופסיבי, ואנו אומרים לו: אם אינך חלק מהפיתרון, אתה חלק מהבעיה.
ואיזה מנהל/ת את/ה ??
מזמינה אותך להצטרף לקבוצת WhatsApp שקטה שבה אני משתפת אחת לשבוע מאמר קצר או טיפ בנושא איכות ומצויינות בארגונים. קישור להצטרפות – כאן |
אשמח לשיתוף באחת הרשתות החברתיות שקישורן להלן.