שנת 2012 עומדת או-טו-טו להסתיים. סוף שנה הוא זמן לחשבון נפש. מנהלים בארגונים נוהגים לסקור את הפעילות שנעשתה במהלך השנה, לציין הישגים, להזכיר אתגרים שעוד נותרו, ולסקור את התוכניות לשנה הבאה. בדרך כלל, הישגים והצלחות, או להיפך, כישלונות, לא נובעים כתוצאה מתהליך אחד מנצח או כושל. כיום, התחדדה ההבנה שיש קשר הוליסטי בין כל התהליכים בחברה, ולכל אחד יש תרומה וקשר ישיר לשביעות רצון הלקוחות. לכן, הגישה היום מתמקדת באיכות הניהול, שאחראית על כל מה שקורה בארגון, ומתייחסת למנהלים כמנהיגים.
המאמר הראשון, מפת דרכים מניהול איכות לאיכות הניהול, מתאר דרך ברורה, הכוללת שבעה אשכולות של תהליכים ופרקטיקות הנדרשים ממנהלים שפועלים כמנהיגים כדי להגיע למצוינות בארגונם.
מסע החתחתים לעבר המטרה, כולל לצערנו גם טעויות. מסתבר, שהניסיון מראה שטעויות לעולם חוזרות, ויש מאפיינים משותפים ליוזמות שהסתיימו בכישלון. חשבון הנפש שלנו, כולל גם התבוננות אמיצה על חוסר הצלחות, תוך כוונה להבין את סיבות השורש ולעשות אחרת כדי להצליח בפעמים הבאות. המאמר – שמונה הטעויות שיגרמו ליוזמת השינוי שלכם להיכשל סוקר שמונה טעויות קלסיות המונעות הצלחה. בסוף המאמר – מתכון בין שמונה צעדים שמבטיח הצלחות בשנה הבאה.
המתכון להצלחה, כולל מרכיב מרכזי והוא – גיוס ההנהלה הבכירה שתתמוך ביוזמת השינוי. אלה מביננו שיש להם יוזמות ומרץ לשנות שואלים את עצמם – כיצד לגייס את ההנהלה שתתמוך ביוזמות השינוי ? כאילו שהדבר קל. כיצד להשיג תמיכה זו? על כך במאמר איך מגייסים את תמיכת ההנהלה ביוזמת השינוי שלנו?.
נסיים במאמר השראה: מנהיגות חינוכית ומקורות השראתה, לקחים ממנהיגותו של משה רבנו . המאמר, כשמו כן הוא, מתאר מהי מנהיגות חינוכית, כזו שנותנת דוגמה אישית. המאמר לומד ממנהיגותו של משה רבנו, שידע להוביל בהצלחה עם שלם במשך עשרות שנים לעבר המטרה הנכספת.
מאחלת לכולנו שנה מוצלחת ב-2013, שנת שיפור מתמשך ומתמיד בכל פעלנו.
שלכם,
אורנה קמין