"אנו חברת B2B"
"אנו מפעל לא בנק"
"אין לנו מידע רגיש על לקוחות."
אלה משפטים שאנחנו שומעים לא מעט מחברות שמניחות שנושא הגנת הפרטיות פשוט לא רלוונטי עבורן.
זו הנחה שעלולה לעלות ביוקר.
תיקון 13 לחוק הגנת הפרטיות, שנכנס לתוקף באוגוסט 2025, שינה משמעותית את סביבת האכיפה בישראל.
התיקון חיזק את סמכויות הרשות להגנת הפרטיות, הרחיב את כלי האכיפה והעיצומים הכספיים והפך את נושא הפרטיות מסוגיה שאפשר היה לדחות – לנושא שהנהלות צריכות לדעת כיצד הוא מנוהל אצלן.
הנקודה החשובה היא זו: החוק אינו רלוונטי רק לחברות שמחזיקות מידע רגיש על לקוחות.
החוק רלוונטי לכל חברה שמעבדת מידע אישי.
כמעט כל חברה מעבדת מידע אישי
בחברות תעשייה, ייצור, הייטק ושירותים, רוב המידע האישי כלל אינו מידע על לקוחות.
המידע האישי הוא מידע על עובדים: תיקי עובדים, שכר, נוכחות, חשבונות בנק, הערכות עובדים, ימי מחלה ומידע פנסיוני.
המידע האישי הוא מידע על מועמדים לעבודה: קורות חיים, תכתובות, ראיונות ומידע שנשמר גם לגבי אנשים שמעולם לא התקבלו לחברה.
המידע האישי מידע על ספקים ואנשי קשר עסקיים.
במפעלים וארגונים יש גם מצלמות אבטחה, אתר אינטרנט, טפסי צור קשר, מערכות מידע וספקים חיצוניים שמקבלים גישה למידע.
כלומר, השאלה אינה: "האם אנחנו מחזיקים מידע רגיש על לקוחות?"
השאלה היא: "האם אנחנו מחזיקים מידע על אנשים?"
ברוב החברות התשובה היא כן.
הבעיה מתחילה כשאף אחד לא מנהל את התמונה המלאה
כל מחלקה מכירה ׁ(בקושי) את החלק שלה.
אבל מי בחברה יודע לענות על השאלות הבאות?
כאשר אין תשובות מסודרות – יש בעיה.
הרשות להגנת הפרטיות שמבצעת פיקוחי רוחב יזומים במגזרים שונים, יכולה לדרוש מחברות מסמכים ומידע, לבדוק את אופן ניהול המידע ואף להטיל עיצומים כספיים משמעותיים. כלומר, החברה אינה צריכה לחכות לאירוע סייבר גדול כדי למצוא את עצמה מתמודדת עם דרישות בתחום הפרטיות.
החברה יכולה פשוט להיבחר לבדיקה.
אירוע בדיקה על ידי הרשות להגנת הפרטיות הוא הרגע הפחות מוצלח לגלות שאף אחד בחברה אינו יודע בדיוק אילו חובות חלות עליה.
אם קראתם את המאמר עד כאן וחשבתם לעצמכם:
"אנו לא בטוחים אם הנושא באמת חל גם עלינו" – זה בדיוק המקום להתחיל ממנו.
אנחנו מזמינים אתכם לשיחת בדיקה ראשונית ללא עלות, שבה נבחן יחד את אופי פעילות החברה שלכם, סוגי המידע האישי שהחברה מחזיקה והאופן שבו המידע מנוהל כיום.
המטרה היא להבין האם קיימת אצלכם חשיפה, מה באמת נדרש מכם, ומה ניתן להסדיר בצורה פשוטה ומידתית.
בתוך שיחה קצרה תוכלו לקבל תמונה ראשונית לגבי רמת הרלוונטיות של תיקון 13 לחברה שלכם והאם נכון לבצע פעולה נוספת.
אם יש לכם עובדים, מועמדים, מצלמות, אתר אינטרנט או מאגר אנשי קשר – שווה לבדוק.
עדיף להבין היום אם קיימת חשיפה מאשר לגלות אותה כאשר כבר מגיעה דרישה מהרשות.
מוזמנים לפנות אלינו לתיאום שיחת בדיקה ללא עלות –
0537739018 orna@ok-consulting.co.il