ההוצאות שניתן לקבל בעבורן מימון: שכר עובדים שיעסקו במו"פ, תקורה לשכר, קבלני משנה שישתתפו בתכנית, ציוד אשר ישמש למו"פ, חומרים שישמשו לניסוי ולבניית אב טיפוס, רישויי תכנה, רישום פטנטים ועוד.
יש לכם מימון משמעותי, כמיליוני שקלים בכל שנה, לעלויות הפיתוח שלכם – רשות החדשנות משתתפת בעלויות הפיתוח שלכם בשיעור של 20-75% מעלויות המו"פ המאושרות לתכנית. | |
החזר מענק בתשלום תמלוגים ממכירות – הרשות משתתפת בסיכונים הכרוכים בפיתוח כך שבמידה ולא תגיעו לשלב מסחור הפרויקט, מכל סיבה שהיא, לא תידרשו להחזיר את המענק. | |
אין שינוי במודל הבעלות בחברה – המענק ניתן לכם ללא לקיחת Equity וללא דילול היזמים בחברה. | |
יש לכם שליטה מלאה על הניהול השוטף של הפרויקט ועל ביצועו. | |
יש לכם את אישור רשות החדשנות אשר מהווה תו איכות, ויוכל לסייע לכם ביצירת שיתופי פעולה עם לקוחות פוטנציאלים ולהקל בגיוס משקיעים בהמשך. |
מגוון סיבות …
התקשרו לאורנה: 053-7739018 או מלאו את הפרטים שלכם:
כחלק מהגשת התכנית תצטרכו להכין תקציב הוצאות המפרט את כל הוצאות המו"פ אשר יידרשו לכם לביצוע הפיתוח. התקציב שתגישו ייבדק בהתאם לתכנית הפיתוח שהכנתם (משימות המו"פ). בקבלת תשובה חיובית, רשות החדשנות תקבע מהו תקציב ההוצאות המאושר על ידה מתוך התקציב המקורי שהגשתם, כאשר חלק מהוצאות התקציב המקורי ייחתך (לדוגמה – היא יכולה להתרשם כי תזדקקו לשני אנשי תכנה לצורך ביצוע התכנית ולא לשלושה כפי שביקשתם, ולהוריד מהתקציב משכורת שנתית של איש תכנה בהתאם). כמו כן, הרשות תקבע מהו שיעור התמיכה בו מעוניינת לתמוך בחברה – 20%, 30%, 40, או 50% (תוספת 10% לאזורי פיתוח או 25% לחברות בעוטף עזה). שיעור התמיכה ייקבע על פי התרשמותה בדבר מידת החדשנות של הפרויקט. המענק שתקבלו יחושב לפי אחוז התמיכה מתוך התקציב המאושר.
דוגמא להמחשה: החברה הגישה תכנית בתקציב של 12,000,000 ₪, הרשות קבעה כי מאשרת את התכנית, כי התקציב המאושר הינו 10,000,000 ₪ ושיעור התמיכה 50% – המענק שהחברה תקבל מהרשות הינו 5,000,000 ₪.
כן. חברה יכולה להגיש מספר בקשות בעבור מספר פרויקטים בשנה, אך יהיה עליה להגישן במועד אחד במהלך השנה הקלנדרית.
אין תקרה ממשית למענק המקסימלי שניתן לקבל מן הרשות. חברות כיום זוכות לתמיכת רשות החדשנות בהיקף של מיליוני ואף עשרות מיליוני שקלים בשנה להוצאות הפיתוח שלהן. תוכלו להגיש בקשות לפרויקטים שתקציב עלויות המו"פ הכולל שלהן עד 15 מיליון ₪ במהלך כל השנה. שימו לב שחברות אשר מעוניינות להגיש בקשות גדולות שתקציבן הכולל הינו למעלה מ- 15 מיליון ₪ יגישו אותן בסוף השנה הקלנדרית (תאריך אחרון להגשה ייקבע בסמוך למועד) וייבדקו בתחילת השנה העוקבת.
חשוב מאוד להכין בקשה אשר תדגיש באופן מיטבי את מידת החדשנות בתכנית, את האתגרים הטכנולוגיים אשר ילוו את צוות המו"פ, את הסיכונים הכרוכים בפיתוח, ולפרט את תוכן משימות הפיתוח כך שיצדיקו את ההוצאות המבוקשות. צוות המומחים שלנו יוכל לסייע לכם למקד את הפרויקט על פי הקריטריונים הנבדקים, להדגיש אלמנטים אשר עשויים להגדיל את שיעור התמיכה ולהציג את הפרויקט באופן משכנע לרשות החדשנות, כך שתוכלו להגדיל את סיכויי ההצלחה שלכם ולמקסם את שיעור המענק שתקבלו.
חדשנות היא אלמנט מפתח, המקבל משקל רב ברשות החדשנות. לצורך כך נבחין בין חדשנות פונקציונאלית לבין חדשנות טכנולוגית של הפרויקט: החדשנות הפונקציונאלית תתאר את מה שחדשני במוצר מבחינת מה שהוא מציע ללקוח – מה המערכת המתוכננת תדע לעשות בשונה מן המתחרות כיום? אילו ביצועים או יכולות ייחודיים היא תכלול? מה המוצר החדש יציע לעולם? מה ההבדל בין מה שהלקוח יוכל לעשות עם הטכנולוגיה החדשה לעומת מה שיכול לעשות כיום? החדשנות הטכנולוגית תתאר את הטכנולוגיה הייחודית שתפותח בפרויקט על מנת לאפשר את כל אותן יכולות/ ביצועים החדשניים שתוארו קודם? מהו הקונספט הטכנולוגי וכיצד הוא יביא לכל אותם יתרונות וחידושים שתוארו?
על מנת לקבל את אישור הרשות ולזכות בשיעור תמיכה גבוה, על הפרויקט להיות חדשני גם מבחינה טכנולוגית וגם מבחינה פונקציונאלית.
לא ניתן לקבוע באופן חד משמעי מבעוד מועד האם הפרויקט יקבל את אישור רשות החדשנות או לא, מכיוון שהתשובה הסופית תיקבע על ידי ועדת המחקר לאחר בדיקה מקצועית מקיפה שתעברו עם סיום הגשת הבקשה. אנו ממליצים לכם לפנות אלינו ולספר לנו על הפרויקט המתוכנן, על מנת שנוכל לנסות ולהתרשם לגבי מידת החדשנות שלו וסיכויי ההצלחה שלכם. צוות המומחים שלנו נכח בעשרות בדיקות מקצועיות והינו בעל ניסיון רב בהגשת בקשות לתמיכה וליווי בתהליכי הבדיקה של הרשות.
התקשרו לאורנה: 053-7739018 או מלאו את הפרטים שלכם: