תקן HACCP לניהול מערכת בטיחות במזון – זיהוי, מניעה ובקרה של סיכוני בטיחות מזון

יצרנים, יבואנים ובעלי מחסנים של מוצרים מן החי - הידעתם שאתם חייבים להיות מוסמכים ומותעדים לתקן HACCP כדי להחזיק ברישיון ייצור או שיווק של מוצרים מן החי?

להרשמה השאירו פרטים

    ארכיון ניוזלטרים >>

    חוק הגנה על בריאות הציבור (מזון) קובע שהחל מ- 1.3.2020 יצרנים ו/או יבואנים ו/או מנהלי בית קירור של מוצרים מן החי (בשר, בעלי כנף ודגים) חייבים להטמיע מערכת לניהול בטיחות מזון במפעל ולעבור תהליך הסמכה לתקן HACCP.

    יצרנים אשר לא יעמדו בדרישת החוק לא יוכלו לקבל רישיון יצרן ולא יוכלו להמשיך לשווק את מוצריהם. החוק רלוונטי למפעלי בשר, אטליזים, מפעלי דגים, מחלבות, קייטרינג, מסעדות, מפעלי ייצור מזון, מפעלי אריזת מזון, מחסני מזון וכדומה.

    מהו תקן HACCP?

    תקן HACCP הינו מודל להגדרת סיכונים בטיחות במזון בארגון תוך הגדרת פעילויות ובקרות לצורך מניעת הסיכונים הקיימים בתהליך. השיטה כוללת ביצוע ניתוח תהליך תוך זיהוי הסיכונים האפשריים שעלולים להשפיע על בטיחות המזון המיוצר או מאוחסן באתרי החברה, הגדרת נקודות בקרה ופעילויות למניעת הגעת מוצרים שאינם בטוחים להגיע לשוק ולצרכן. הגדרת מדיניות בטיחות במזון של הארגון;

    מדוע להטמיע תקן HACCP?

    בנוסף לדרישת החוק, להטמעת התקן יתרונות נוספים:

    • תנאי סף לקבלת אישור GMP
    • הצגת הסמכה לתקן HACCP נדרשת על ידי משרד הבריאות, האגף לשרות מזון ארצי. על מנת לקבל אישור Good Manufacturing Practice - GMP שמאפשר הכרה בינלאומית לרשויות בחו"ל.
    • צמצום הוצאות כספיות בטווח ארוך בשל שיפור איכות המוצר ושיפור תהליך ייצור המוצר;
    • מניעת נזק לארגון מהתממשות הסיכונים שכרוכים לרוב בחשיפת האירוע בתקשורת ומול הרשויות לצורך ביצוע איסוף המוצרים הפגומים מהציבור
    • שיפור יחסי ציבור
    • מוניטין הארגון
    • שיפור התרבות הארגונית
    • לקוחות חדשים

    כיצד אנו עוזרים לכם להטמיע את תקן HACCP?

    אנו עובדים אתכם ועבורכם על הנושאים הבאים:

    • זיהוי דרישות תחיקתיות שחלות על הארגון;
    • זיהוי, הערכה והכרת סיכוני בטיחות במזון, תוך הגדרת פעילויות למניעת התממשותם;
    • הגדרת מסמכי HACCP לכל סוגי המוצרים או התהליכים;
    • כתיבת נהלי בטיחות במזון של הארגון;
    • במידה ולארגון יש כבר מערכת איכות אנו מבצעים התאמה של תהליכי הארגון לדרישות תקני מערכת בטיחות במזון ויצירת מערכת איכות משולבת
    • הגדרת דרישות בטיחות במזון במסגרת תהליכי העבודה של הארגון והגדרת תהליכים למניעת התממשות הסיכונים;
    • הגדרת פעילויות לשיפור מתמיד, תוך צמצום העלויות הכרוכות בטיפול באירועים;
    • ביצוע מבדקים פנימיים כהכנה לקראת מבדקי הסמכה ע"י גוף מסמיך;
    • קיום סקרי ההנהלה בהתאם לדרישות התקן;

    כיצד בפועל אנו מטמיעים אתכם את תקן HACCP?

    התהליך מתחיל במפגשים עם אנשי מפתח בארגון כדי להכיר את אופן העבודה בארגונכם. יועץ מחברתנו מזהה את הדרישות התחיקתיות הרלוונטיות ומבצע מיפוי סיכוני בטיחות במזון; היועץ מאפיין את תהליכי העבודה ומפתח את הנהלים, הוראות העבודה והטפסים. לאחר שהנהלים מאושרים על ידי הנהלת החברה, היועץ מסייע לכם בהטמעתם בארגון. תהליך ההטמעה יכול לכלול, בהתאם לצרכיכם, הדרכות, מבדקים פנימיים, הכנה והשתתפות בסקר הנהלה ועוד. אנו מתחייבים שבסיום תהליך הייעוץ תעברו בהצלחה מבדק הסמכה ותקבלו תעודה שסיימתם את התהליך בהצלחה.

    Photo by Elevate from Pexel

    יהללך זר ולא פיך

    • שירלי רוכלבעלים חברת לחם פלא
      כבעלים של חברה המייצרת לחם חדשני על בסיס מסורתי, אנו נדרשים לעמוד בדרישות רגולצייה מחמירות. חיפשנו יועץ שיוביל אותנו בתהליכי הסמכה ל-HACCP. היה חשוב לנו…
      קרא עוד...
    • רועי נפתליסמנכ"ל כספים, א.מ.א שיווק קפואים
      כספקים של מזון אנו נדרשים לשמור על תקני איכות מחמירים כמקובל בתעשייה שלנו. חיפשנו חברת ייעוץ שתיתן לנו מענה מקצועי, איכותי ומהיר. בחרנו בחברת OK…
      קרא עוד...