האירופאים לא משחקים בבטיחות מזון.
הם יודעים: שכאשר מדובר במזון שנכנס לגוף – אין מקום לטעויות.
לכן, הרגולציה האירופאית בתחום המזון היא מהמחמירות בעולם – ברורה, נוקשה, ובעיקר מיושמת.
הרפורמה שעברה ונכנסה כבר לתוקף בישראל כוללת תקנות אירופאיות במזון שאומצו בישראל, והחובה ליישמן כבר בתוקף.
מדובר בשינוי שהוא גם הזדמנות– הזדמנות עבורכם לנהל את הסיכונים, ולעמוד בסטנדרט אחיד, שיביא אותנו, תעשיית המזון הישראלית למקום איכותי יותר, טוב יותר ויעיל יותר.
אחד מהשינויים המשמעותיים ברפורמה היא שהחל מה-1 באוגוסט 2026, תחול חובה על כל יצרני המזון בישראל, כולל משווקים של מזון בתפזורת, ליישם תוכנית בטיחות מזון עצמית, על בסיס עקרונות HACCP.
המשמעות: מה שהיה "רצוי" – יהפוך ל"חובה".
נראה שיש עוד זמן, אבל מניסיון, רצוי וכדאי להתחיל מוקדם ככל האפשר:
המעבר לעבודה עם תוכנית HACCP הוא תהליך מורכב ודורש זמן להטמעה ולמידה.
ולמפעלים ששואלים את עצמם "האם זה נוגע להם? התשובה ברורה: כן! זה נוגע לכולם.
הדרישות המרכזיות הן:
במילים פשוטות: זהו שינוי תרבותי. לא תיקון נקודתי – אלא שינוי מערכתי.
מפעל שלא יעמוד בדרישות עלול להינזק באחד או יותר מרשימת ה" מַרְעִין בִּישִׁין" שלהלן:
הגרוע מכל – המפעל עלול להישאר מחוץ לתחרות, רק כי לא נערכתם בזמן.
אנחנו כאן כדי לקחת אתכם יד ביד – ולהביא אתכם מוכנים, באמצעות הפעילויות הבאות:
בקיצור – כל מה שדרוש לכם מבחינת הטמעת תהליכים יעילים ועדכון המערך בזמן וביעילות
בגלל אחת או יותר מהסיבות הבאות: