רפורמת מה שטוב לאירופה – טוב לישראל

יצרן מזון? חובה להתעדכן כי השינוי נוגע לכל יצרני המזון והוא קורה עכשיו!

להרשמה השאירו פרטים

    ארכיון ניוזלטרים >>

    מהי רפורמת "מה שטוב לאירופה – טוב לישראל"

    האירופאים לא משחקים בבטיחות מזון.
    הם יודעים: שכאשר מדובר במזון שנכנס לגוף – אין מקום לטעויות.
    לכן, הרגולציה האירופאית בתחום המזון היא מהמחמירות בעולם – ברורה, נוקשה, ובעיקר מיושמת.
    הרפורמה שעברה ונכנסה כבר לתוקף בישראל כוללת תקנות אירופאיות במזון שאומצו בישראל, והחובה ליישמן כבר בתוקף.

    מדובר בשינוי שהוא גם הזדמנות– הזדמנות עבורכם לנהל את הסיכונים, ולעמוד בסטנדרט אחיד, שיביא אותנו, תעשיית המזון הישראלית למקום איכותי יותר, טוב יותר ויעיל יותר.

    אחד מהשינויים המשמעותיים ברפורמה היא שהחל מה-1 באוגוסט 2026, תחול חובה על כל יצרני המזון בישראל, כולל משווקים של מזון בתפזורת, ליישם תוכנית בטיחות מזון עצמית, על בסיס עקרונות HACCP.

    המשמעות: מה שהיה "רצוי" – יהפוך ל"חובה".

    נראה שיש עוד זמן, אבל מניסיון, רצוי וכדאי להתחיל מוקדם ככל האפשר:

    המעבר לעבודה עם תוכנית HACCP הוא תהליך מורכב ודורש זמן להטמעה ולמידה.

    ולמפעלים ששואלים את עצמם "האם זה נוגע להם? התשובה ברורה:  כן! זה נוגע לכולם.

    OK … מהן הדרישות המרכזיות לפי הרגולציה האירופאית?

    הדרישות המרכזיות הן:

    • ניהול מערכת בטיחות מזון לפי עקרונות HACCP
    • עמידה בדרישות רגולציה אירופאית במגוון תחומים: מזהמים, מקרוביולוגיה, שאריות חומרי הדברה, אישור מזון חדש, תנאי הגיינה, כללי סימון ועוד.
    • עדכון סימון המוצרים לפי הדרישות החדשות.
    • דרישות עקיבות ותיעוד

    במילים פשוטות: זהו שינוי תרבותי. לא תיקון נקודתי – אלא שינוי מערכתי.

    מה עלול לקרות אם לא תיערכו בזמן?

    מפעל שלא יעמוד בדרישות עלול להינזק באחד או יותר מרשימת ה" מַרְעִין בִּישִׁין" שלהלן:

    • עיכוב בתהליך רישוי עסקים או חידוש רישיון יצרן
    • עצירת ייצור
    • פגיעה במכירות
    • פגיעה במוניטין
    • מוצרים שלפעמים נשלחים חזרה או מושמדים.

    הגרוע מכל – המפעל עלול להישאר מחוץ לתחרות, רק כי לא נערכתם בזמן.

    איך אנחנו יכולים לעזור?

    אנחנו כאן כדי לקחת אתכם יד ביד – ולהביא אתכם מוכנים, באמצעות הפעילויות הבאות:

    • הבנה מעמיקה של דרישות הרפורמה החדשה בשירות המזון על ידי הדרכה והסברים ברורים ונגישים.
    • הכנת תוכנית פעולה מפורטת ומותאמת אישית להטמעת הרפורמה.
    • הקמה של מערכת בטיחות מזון (HACCP) מעודכנת ויעילה המבוססת על עקרונות ניהול סיכונים.
    • התאמת סימון המוצרים לדרישות הסימון החדשות.
    • שיפור תנאי הייצור וההיגיינה במפעל.
    • הטמעת נוהלי ייצור ועקיבות יעילים.

    התוצאות הן:

    • מוכנות גבוהה לשינוי ולחידוש או קבלת רישיון יצרן.
    • עמידה בדרישות הרגולטוריות והבטחת בטיחות ואיכות המוצרים.
    • שיפור התחרותיות שלכם בשוק

    בקיצור – כל מה שדרוש לכם מבחינת הטמעת תהליכים יעילים ועדכון המערך בזמן וביעילות

    למה דווקא אנחנו?

    בגלל אחת או יותר מהסיבות הבאות:

    • צוות היועצים שלנו מגיע עם ניסיון מעשי מהשטח לא רק תאורטי
    • כי אנחנו לא פותרים בעיה אחת – אנחנו רואים את כל התמונה
    • אנו חברה מולטי-דיסציפלינארית – יכולים ללוות גם בתחומים משלימים – איכות, סביבה, בטיחות, קבלת מענקים מרשות לחדשנות והרשות להשקעות ועוד

     

     

    רוצים לישון טוב בלילה?

    מוזמנים לדבר איתנו לפני שהרגולציה תדפוק על דלתכם.

    השארו פרטים ונחזור אליכם בעניין תכנון מפת דרכים מותאמת אליכם לעמידה בדרישות אירופה.