חוק הגנה על בריאות הציבור (מזון) קובע שהחל מ- 1.3.2020 יצרנים ו/או יבואנים ו/או מנהלי בית קירור של מוצרים מן החי (בשר, בעלי כנף ודגים) חייבים להטמיע מערכת לניהול בטיחות מזון במפעל ולעבור תהליך הסמכה לתקן HACCP.
יצרנים אשר לא יעמדו בדרישת החוק לא יוכלו לקבל רישיון יצרן ולא יוכלו להמשיך לשווק את מוצריהם. החוק רלוונטי למפעלי בשר, אטליזים, מפעלי דגים, מחלבות, קייטרינג, מסעדות, מפעלי ייצור מזון, מפעלי אריזת מזון, מחסני מזון וכדומה.
תקן HACCP הינו מודל להגדרת סיכונים בטיחות במזון בארגון תוך הגדרת פעילויות ובקרות לצורך מניעת הסיכונים הקיימים בתהליך. השיטה כוללת ביצוע ניתוח תהליך תוך זיהוי הסיכונים האפשריים שעלולים להשפיע על בטיחות המזון המיוצר או מאוחסן באתרי החברה, הגדרת נקודות בקרה ופעילויות למניעת הגעת מוצרים שאינם בטוחים להגיע לשוק ולצרכן. הגדרת מדיניות בטיחות במזון של הארגון;
בנוסף לדרישת החוק, להטמעת התקן יתרונות נוספים:
אנו עובדים אתכם ועבורכם על הנושאים הבאים:
התהליך מתחיל במפגשים עם אנשי מפתח בארגון כדי להכיר את אופן העבודה בארגונכם. יועץ מחברתנו מזהה את הדרישות התחיקתיות הרלוונטיות ומבצע מיפוי סיכוני בטיחות במזון; היועץ מאפיין את תהליכי העבודה ומפתח את הנהלים, הוראות העבודה והטפסים. לאחר שהנהלים מאושרים על ידי הנהלת החברה, היועץ מסייע לכם בהטמעתם בארגון. תהליך ההטמעה יכול לכלול, בהתאם לצרכיכם, הדרכות, מבדקים פנימיים, הכנה והשתתפות בסקר הנהלה ועוד. אנו מתחייבים שבסיום תהליך הייעוץ תעברו בהצלחה מבדק הסמכה ותקבלו תעודה שסיימתם את התהליך בהצלחה.
Photo by Elevate from Pexel